Драма до последно: Синер остана непобеден в Торино и спаси Джокович от отпадане

от в 07:14 на 17.11.2023
Калоян Соколов

Яник Синер узакони доминацията си в "Зелената група" на ATP финалите, като надигра Холгер Руне и така се класира без загуба за 1/2-финалната фаза в Торино. Това обаче не се случи никак лесно и скандинавецът определено може да съжалява, че не се възползва от шансовете си, след като разполагаше със скрит мачбол в решителния сет.

Припомняме ви, че Новак Джокович щеше да напусне състезанието, ако Руне беше надделял над местния любимец, но Синер се справи със своя опонент и натрупаната умора, за да се наложи с крайното 6:2 5:7 6:4 и така помогна на световния номер едно да заеме второто място в потока, което означаваме, че двамата продължават заедно към финалната четворка на турнира.

Синер започна мача на познатото високо ниво от предходните си изяви в зала "Pala Alpitour", а неговият съперник определено не беше подготвен за вихрените му атаки. Световният номер четири конструираше постепенно точките и не изпускаше инициативата нито за миг, което му позволи скоропстижно да се откъсне напред с 4:0 гейма и скоро откриващата част беше в историята.

Нещата се промениха коренно във втория сет, където датчанинът започна все по-често да разнообразява играта и привикваше шампиона от Виена към мрежата, служейки си с къси топки. Тази тактика сработи отлично за Руне, който впечатли с рефлексите си в близост до мрежата и видимо имаше предимство в късите разигравания. Синер пък видимо започна да изпитва умора и закономерно скандинавецът достигна до три поредни сетбола в 12-ия гейм и изравни общия резултат, пласирайки неспасяем лоб в полето на местния любимец.

Италианецът изглеждаше все по-повлиян от тежката си битка с Новак Джокович в миналия си двубой и изпитваше сериозни проблеми в областта на гърба, докато Руне летеше по корта и продължаваше да има огромен успех в близост до мрежата, което го отведе до брейкбол при аванс от 4:3 в негова полза.

Синер обаче демонстрира характер и изравни геймовете, а нервите на 20-годишния тенисист не издържаха и той предаде следващото си подаване с двойна грешка. Така шампионът от Виена си осигури възможност да сервира за победата и можеше да отпразнува своя успех, след като датчанинът капитулира, допускайки непредизвикана грешка от форхенд на мачбола в полза на опонента му.

Самата среща продължи 2 часа и 32 минути, а шампионът от Виена записа 60-тия си успех от началото на сезона и се превърна в първия италианец достигал до полуфиналите в турнира на осемте най-добри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Синер остана непобеден в Торино и спаси Джокович от отпадане Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | новак джокович | Обзори | торино | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook