Дубай: Защитаващият шампион не спечели нито сет и напусна турнира в първи кръг!

от в 15:32 на 22.02.2022
Калоян Соколов

Аслан Карацев започна по отличен начин сезона, след като спечели титлата в Сидни и дебютира в топ 15 на света. Оттогава обаче руснакът е бледа сянка на себе си и записа цели четири загуби в последните си пет двубоя, а днес трябваше да изпита поредно разочарование на корта. Световният номер 22 допусна прекалено висок брой непредизвикани грешки, което улесни задачата на Макензи Макдоналд и американецът се наложи с крайното 7:5 6:3, за да отстрани поставени под номер седем и по този начин си гарантира сблъсък срещу Филип Краинович в следващия кръг на надпреварата в Дубай.

Защитаващият шампион от самото начало пое инициативата, като показваше характерния си изключително агресивен стил на игра. Карацев вземаше топката максимално рано, а ударите му бяха много изчистени и уинърите постоянно се множаха в неговия актив. Същевременно нарастваха и множеството пропуснати шансове за пробив пред руснака, който накрая сам се пропука в решителните мигове на сета и Макдоналд направи сериозна крачка към триумфа.

Серията на непоставения играч се увеличи на шест поредни гейма, а фаворитът изглеждаше напълно изгубил контрол над емоциите си и пресилваше всяко дно свое изпълнение от дъното на корта. Все пак осетинецът демонстрира известно пробуждане, връщайки един от брейковете си пасив и дори имаше точка да достигне да паритет, само че опонентът му показа здрави нерви и изведе срещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубай: Защитаващият шампион не спечели нито сет и напусна турнира в първи кръг! Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | дубай | макензи макдоналд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook