Две тийнейджърки намериха място в третия кръг на Ролан Гарос 2021!

от в 19:40 на 03.06.2021
Мирела Николова

През последните няколко години както в мъжкия, така и в женския тенис наблюдаваме навлизането на редица млади играчи, които успешно рушат доминацията на по-опитните и вече утвърдени имена в спорта. Кори Гоф и Марта Костюк са две от състезателките, които макар крехката си възраст дават сериозна заявка за бъдещи големи успехи.

17-годишната Коко Гоф, чиято звезда изгря през 2019 г. на Уимбълдън, бележи непрекъснато израстване и в момента се намира на 25-а позиция в световната ранглиста. "Детето чудо" продължава към третия кръг на Откритото първенство на Франция след втора поредна двусетова победа над Киан Ванг с 6:3 7:6(1), постигната за малко повече от час и половина престой на корта. В спор за място на осминафиналите Кори ще срещне финалистката от Аустрелиън Оупън - Дженифър Брейди.

Двубоят стартира отлично за американката, която реализира пробив още в дебютното подаване на съперничката си и набързо си осигури преднина от 3:0. Гоф продължи да доминира играта от основната линия, което ѝ помогна да опази аванса си и да затвори първата част в своя полза. Вторият сет се развиваше изключително равностойно, като цели 3 пъти китайката се подаваше напред в резултата с брейк, но във всеки един от случаите паритетът бе моментално възвръщан от Кори. Така се стигна до тайбрек, в който тийнейджърката не остави никакви шансове на Ванг, и се поздрави с крайния успех.

Още една тенисистка, родена преди по-малко от 19 години, в лицето на Марта Костюк продължава уверено напред на Ролан Гарос, след като постигна нова впечатляваща победа. След като на старта украинката елиминира бившата шампионка в Париж Гарбине Мугуруса, днес тийнейджърката сломи съпротивата на световната №57 Сайсай Джън след категоричното 6:3 6:4, гарантирайки си двубой в трети кръг срещу Варвара Грачева.

Двата сета на срещата се развиха идентично, тъй като във всеки от тях Костюк си осигуряваше ранен пробив аванс, който благодарение на смелата си и безпощадна игра от дъното на корта съумяваше да задържи до края на частта, за да триумфира в срещата.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Две тийнейджърки намериха място в третия кръг на Ролан Гарос 2021! Мирела Николова
Теми:  
wta | кори гоф | марта костюк | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook