Двукратна шампионка е аут още на старта: Цуренко поднесе изненада в украинското дерби в Рим

от в 19:32 на 10.05.2023
Мирела Николова

Елина Свитолина повече от година бе извън кортовете заради майчинство, като продължителната пауза определено оказва влияние върху представянето ѝ през последните седмици и украинката все още е далеч от оптималната си форма отпреди прекъсването. Въпреки че през миналата седмица даде положителни сигнали с достигането си до полуфиналите на Чаланджъра в Сен Мало, днес бившата №3 не успя да се противопостави на своята сънародничка Леся Цуренко и отпадна още на старта след 4:6 3:6. Така световната №68 продължава към втория етап на надпреварата във Вечния град, където ѝ предстои двубой срещу Бернарда Пера.

В откриващия сет Цуренко не пропускаше възможност да се възползва от неубедителното подаване на съперничката си и влизаше агресивно в разиграванията още от ретур, благодарение на което взе аванс от 4:2. Впоследствие 68-ата в света на свой ред допусна спад в изявите си на начален удар, което доведе до изравняване на резултата, ала нивото ѝ при посрещане продължи да бъде изключително високо и гейм по-късно тя си възвърна лидерството, осъществявайки нов пробив, който реши изхода на частта в нейна полза.

Ситуацията на корта остана непроменена и във втория сет, където Свитолина продължаваше да не може да се наложи в по-продължителните размени на удари и често ставахме свидетели на грешки от нейна страна. Така тя инкасира два пробива в края на частта и влизайки в серия от четири поредни загубени гейма, предаде сета, а с това и мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратна шампионка е аут още на старта: Цуренко поднесе изненада в украинското дерби в Рим Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | леся цуренко | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook