Двукратната шампионка Халеп се завърна в Дубай с безапелационен успех

от в 18:45 на 14.02.2022
Мирела Николова

Симона Халеп постави отлично начало на настоящия си сезон с титла на турнира в Мелбърн, но впоследствие допусна поражение в осминафиналната фаза на Откритото първенство на Австралия. През тази седмица румънката участва в силния WTA 500 турнир в Дубай, като днес откри кампанията си с рутинен двусетов успех над световната №53 Алисън Риск с 6:2 6:4, постигнат за малко повече от час престой на корта. Във втория етап на надпреварата бившата водачка в световната ранглиста ще се изправи срещу победителката от двубоя между третата поставена Паула Бадоса и Елена Габриела Русе.

Още от началните минути на срещата румънката диктуваше разиграванията благодарение на отлично пласираните си и високоскоростни удари, които не позволяваха на Риск да намери ритъма в играта си. Сервисите на американката, лишени от острота, ставаха лесна плячка за Халеп, която не се нуждаеше от много време, за да реализира два пробива и да се сдобие със солидно предимство в резултата от 5:1, което съвсем скоро прерасна в аванс в отделните части.

Статуквото на корта се запази и във втория сет, когато серия от непредизвикани грешки още в първото подаване на Риск доведоха до брейк на нула в сметката на представителката на Румъния. Веднъж поела инициативата, Халеп не направи нито стъпка назад и уверено крачеше към втория етап на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Двукратната шампионка Халеп се завърна в Дубай с безапелационен успех Мирела Николова
Теми:  
wta | алисън риск | дубай | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook