Джокович: Изпитах облекчение, когато всичко приключи

от в 09:46 на 13.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович е на път да изпрати най-успешната си година в професионалния тенис, но световният номер едно неминуемо ще изпитва частица разочарование заради пропуснатата възможност да се поздрави със спечелването на "календарен шлем", защото не можа да спечели заключителния "мейджър" турнир през сезона и остана на крачка от историческото постижение, след като бе спрян от вдъхновения Даниил Медведев. Самият Ноле обаче признава радостта си как всичко това е приключило и може да свали огромното напрежение от раменете си:

"Изпитах облекчение, когато всичко приключи. Трябваше да се справям психически и емоционално с твърде много неща през последните седмици, започвайки още преди самото начало на надпреварата, а това ми дойде в повече. Същевременно изпитвам тъга, разочарование и благодарност към публиката.

Този път нямах същата енергия, за да осъществя подобен обрат на този срещу Циципас в Париж. Усещането ми не бе така добро, а решаващият момент дойде в началото на втория сет, където имах възможност да пробия и впоследствие срещата можеше да се развие различно, имайки феновете на моя страна, само че той се справи невероятно и заслужаваше да спечели" - призна лидерът в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Изпитах облекчение, когато всичко приключи Калоян Соколов
Теми:  
us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook