Джокович към Федерер: Ти показа какво е съвършенство, трудно ми е да намеря думи

от в 20:08 на 16.09.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер обяви оттеглянето си от тениса през вчерашния ден, съобщавайки, че предстоящата отборна надпревара Laver Cup ще бъде последният турнир в неговата легендарна кариера. Въпреки че швейцарецът имаше надежди да се състезава и през следващия сезон, то контузията в коляното му, заради която претърпя редица операции, в крайна сметка го е принудила да се сбогува с тениса още през следващата седмица.

Впоследствие мнозина негови колеги отправиха своите послания към Маестрото, изразявайки признателността си към швейцареца за всичко, което е сторил за тениса през годините. Макар и с известно закъснение, Новак Джокович се присъедини към останалите топ тенисисти, публикувайки емоционално обръщение към Федерер в социалните мрежи.

"Роджър, тежко е да приема, че този ден настъпи, и е трудно да намеря думи, с които да опиша всичко, което сме споделили заедно в този спорт. Повече от десетилетие на невероятни моменти и битки, за които да си спомняме в бъдеще. Ти показа какво означава да постигнеш съвършенство и да водиш останалите с почтеност и уравновесеност.

За мен е огромна чест да те познавам както на корта, така и извън него. Знам, че тази нова глава от твоя живот ще разкрие невероятни неща за теб, Мирка, децата ти, всички твои близки, а феновете ти ще имат още много неща, които да очакват с нетърпение. Цялото семейство ви желаем много радост, здраве и успехи занапред. Очаквам с нетърпение да се срещнем в Лондон и да отпразнуваме постиженията ти", написа сърбинът, който също ще вземе участие в Laver Cup (23-25 септември).

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович към Федерер: Ти показа какво е съвършенство, трудно ми е да намеря думи Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | лейвър къп 2022 | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook