Джокович към рекордьора Надал: Изумително постижение и впечатляваща борбеност!

от в 17:41 на 30.01.2022
Мирела Николова

Днес Рафаел Надал грабна най-значимата титла в кариерата си, която го изстреля на върха на класацията по най-голям брой "мейджър" трофеи, след като на финала демонстрира феноменална борбеност и осъществи обрат от 0:2 сета над Даниил Медведев, като така испанецът вече може да се похвали с 21 титли от Шлема, с което изпреварва Новак Джокович и Роджър Федерер по този показател. 

Световният №1 не бе допуснат до участие на тазгодишния Аустрелиън Оупън и не успя да се бори за 10-и трофей в Мелбърн, но въпреки това той отдаде заслуженото на шампионите и финалистите както при мъжете, така и при жените чрез публикация в социалните мрежи, където не пропусна да изрази възхищението си от стореното от Надал в неделния ден:

"Тази година на Аустрелиън Оупън станахме свидетели на изключителен тенис, а финалите бяха просто великолепни. Поздравления за Ашли Барти за невероятното ѝ представяне пред домашна публика, както и за Даниел Колинс за страхотния турнир, който направи.

Поздравления за Рафаел Надал! Изумително постижение. Както винаги, впечатляващ борбен дух, който надделя за пореден път. Честито! Даниил Медведев даде всичко от себе си на корта и игра със страстта и решителността, която всички очаквахме от него", завърши сърбинът.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович към рекордьора Надал: Изумително постижение и впечатляваща борбеност! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook