Джокович: Медведев е най-добрият от младите; не крия, че рекордите ме мотивират

от в 22:37 на 07.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович триумфира на Мастърса в Париж за шести път в своята кариера, взимайки реванш за тежкото си поражение от Даниил Медведев на финала на US Open. Двубоят се превърна в истинско зрелище, но в крайна сметка сърбинът бе по-добрият от двамата и заслужено се поздрави с победата. Този успех му носи подобряването на пореден рекорд - този за най-голям брой спечелени трофеи от сериите "Мастърс 1000", тъй като титлата в зала "Берси" е неговата 37-ма от подобна категория в кариерата, с което той задминава Рафаел Надал по този показател и се установява като едноличен лидер в тази класация. През вчерашния ден Ноле си подсигури водачеството по още един показател, а именно за най-много сезони, завършени под №1, изпреварвайки Пийт Сампрас. 

По време на шампионската си пресконференция сърбинът коментира каква е била тактиката му във финала в Париж, неуспеха си към постигане на Календарен шлем, както и битката за рекорди.

"Медведев е най-добрият от младото поколение тенисисти. Стратегията ми беше да разнообразявам играта, да играя сервис-воле, защото той посреща далече зад основната линия. Той е много добър в това да предизвиква непредизвикани грешки от опонента си, придвижва се фантастично, просто няма слабо място в играта си. Исках да бъда непредвидим. 

Не съм първа младост като Медведев и играчите на неговите години, но въпреки това се чувствам достатъчно добре и имам мотивацията да продължавам да се развивам. Никога не съм криел, че рекордите ме вдъхновяват. Титлите от Големия шлем и Мастърсите са тези, които имат най-голяма тежест.

Смятам себе си за ученик на този спорт и изпитвам огромно уважение към хората, които са проправили път преди мен, които са направили Тура такъв, какъвто е днес, и съм им много благодарен. Това да изпреваря такъв легендарен шампион като Сампрас, означава всичко за мен и чувството е сюрреалистично", разкри световният №1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Медведев е най-добрият от младите; не крия, че рекордите ме мотивират Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook