Джокович: Не показах най-доброто от себе си, бях твърде пасивен в началото

от в 13:07 на 05.09.2021
Мирела Николова

Новак Джокович се приближава все повече до трона на най-великия тенисист, след като вече е осминафиналист на Откритото първенство на САЩ и се намира само на четири стъпки от място в историята. През вчерашния ден сърбинът изпита затруднения в дадени отрязъци от двубоя си срещу Кей Нишикори и дори загуби откриващата част, но впоследствие успя да намери начин да се справи със съпротивата на японеца и да се поздрави с крайната победа, а ето и какво сподели световният №1 след срещата:

"Не мисля, че започнах особено добре днес, тъй като бях доста пасивен. Стоях далеч зад основната линия и така му давах възможност да диктува разиграванията. Дълго се опитвах да намеря ритъма си на игра. Определено той игра много по-агресивно от противниците ми в предишните кръгове, така че ми отне известно време да се приспособя към играта му.

Мисля, че в началото на втория сет вече усетих, че започвам да си връщам ритъма. Бях много доволен, че запазих фокуса си. Може би в някои моменти не бях на най-високото си ниво, но като цяло бях мотивиран, бях концентриран, което в крайна сметка е най-важното", заяви 20-кратният носител на титли от Шлема.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не показах най-доброто от себе си, бях твърде пасивен в началото Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | кей нишикори | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook