Джокович спечели класиката с Федерер и е на финал в Париж (видео)

от в 20:41 на 03.11.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира на нов голям финал, след като победи Роджър Федерер след 7:6(6), 5:7, 7:6(3) в една от класиките на съвременния тенис и по този начин си спечели привилегията да участва в мача за трофея от "Мастърс 1000" турнира в Париж.

Това бе едва втори сблъсък от 2016 година между двамата и втора победа за сърбина, който победи Маестрото и на финала в Синсинати тази година, за да грабне трофея от турнира, който се провежда в Щатите.

Освен това Джокера записа своята 25-а победа над Маестрото и има три победи повече от швейцареца в общия брой срещи между двамата, след като ветеранът е постигнал "само" 22 успеха над сърбина.

С победата си над Федерер, Джокович на практика лиши от шансове швейцарския тенисист да се бори за първото място в световната ранглиста в оставащите броени седмици до края на годината.

В първия сет на срещата двамата не стигнаха до нито един пробив, но Джокович бе по-близо до такъв, след като в осмия гейм изпусна четири точки да пробие подаването на Маестрото. В крайна сметка се стигна до тайбрек в който швейцарецът поведе с 4:2 точки след минипробив аванс, но Джокера успя да го върне.

След това двамата си взимаха точките на свой сервис, но сърбинът стигна до решителен минипробив при 7:6 в своя полза и така спечели сета на откриването.

Вторият сет вървеше равностойно, а в предпоследния 11-и гейм Ноле пропусна точка за пробив с цената на скрит мачбол, а след това бе пробит от своя противник и така мачът отиде в трети решителен сет.

Третият сет също започна равностойно, а сърбинът имаше пред себе си два скрити мачбола в деветия гейм, но с хубав сервис Маестрото успя да ги спаси и да си вземе подаването.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, който Джокера спечели по категоричен начин след 7:3 точки в своя полза.

На самия финал Ноле ще се изправи срещу намиращия се в страхотна форма руснак Карен Хачанов, който постигна три поредни победи над играчи от топ 10, за да се класира на най-големия финал в своята кариера. Той победи последователно Джон Иснър, Александър Зверев и Доминик Тийм.

Битката Джокович - Хачанов ще започне в неделя от 16,00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович спечели класиката с Федерер и е на финал в Париж (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook