Джокович: Трудно е да накараш тенисистите да дарят пари

от в 09:31 на 22.04.2020
Павел Димитров

Сръбският тенисист и председател на Съвета на играчите на ATP Новак Джокович говори за помощта за по-ниско ранкираните играчи.

"Top играчите могат да направят такава вноска, каквато се изисква. По-рано разговарях с Роджър Федерер и Рафаел Надал и се опитах да предложа финансов модел - колко всеки играч, в зависимост от рейтинга си, може да дари на фонда. Но да накараш тенисистите да дарят пари е трудно. Затова разбирам, че има различни мнения. Каня всички, които обичат тениса, които искат тенисът да оцелее като спорт, да дадат принос.

Струва ми се, че играчите трябва да покажат своята солидарност, да покажат, че могат да се обединят в такива моменти, да демонстрират на играчите с нисък ранкинг, че не са забравени, че те съществуват. Мисля, че все още не разбираме напълно големите трудности, които изпитват играчите, които са на позиции от 250-300 и нагоре. Между другото, получих много положителни отзиви и писма на благодарност от играчи с по-задно класиране", каза Новак пред "Оупън корт".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Трудно е да накараш тенисистите да дарят пари Павел Димитров
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook