Джокович за обрата от 0:2 сета: Посланието към останалите играчи в турнира е изпратено

от в 13:25 на 02.09.2023
Мирела Николова

Новак Джокович трябваше сериозно да се потруди за мястото си в осминафиналите на тазгодишното Открито първенство на САЩ, след като изостана с 0:2 сета срещу Ласло Джере. Въпреки пасива си именитият сърбин отново засвидетелства класата си и успя да обърне събитията в своя полза, за да осъществи осмия пълен обрат в кариерата си.

Самият Ноле впоследствие заяви как подобен труден успех всъщност може да му даде психологическо преимущество пред останалите тенисисти в схемата, които вече могат да бъдат сигурни, че дори на 36 години 23-кратният шампион от Шлема е способен на големи обрати.

"Невероятно е, че часът е почти 2 през нощта, а по трибуните все още има толкова много зрители. Надявам се феновете да са се насладили на днешния сблъсък, макар че преживяването определено не беше толкова приятно за мен, особено в първите два сета. Това беше един от най-трудните мачове, които съм играл тук от много време насам. Ласло заслужава огромен респект за нивото, който показа, може би днес изнесе един от най-силните мачове, които съм виждал от негова страна.  

След втория сет отидох до съблекалнята и отново проведох мотивиращ разговор със себе си в огледалото. Имах нужда от подобно нещо, защото бях изключително ядосан и изнервен от резултата, от начина, по който играех. Знаех, че трябва да вдигна нивото, да се самомотивирам, да вдигна духа си. Този вид диалог с мен самия често ми е помагал в моята кариера, на няколко пъти не е успявал да проработи, но за щастие, днес изходът беше благоприятен за мен.

Мисля, че съобщението към останалите играчи е изпратено. Вече всички видяха, че все още мога да играя 5-сетов мач късно през нощта. Да постигнеш победа, след като си изоставал с 0:2 сета, винаги изпраща силно послание към бъдещите опоненти", добави още трикратният шампион в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за обрата от 0:2 сета: Посланието към останалите играчи в турнира е изпратено Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook