Ефектът Муратоглу: Халеп развенча световната номер 2 и е на осминафинал в Мадрид!

от в 22:11 на 30.04.2022
Владислав Риждов

Симона Халеп имаше триумфално начало на сезона, след като спечели титлата в Мелбърн, а впоследствие достигна два поредни полуфинала на турнири от сериите 1000. Развоят на кампанията до момента изглеждаше обаче, че не задоволява бившата номер 1 и наскоро тя взе решение да направи промяна в своя екип, назначавайки Патрик Муратоглу за свой постоянен треньор. Ефектът от работата с френския специалист бързо започва да си проличава, след като румънката стартира с убедителна победа участието си на Мастърса в Мадрид, а днес разгроми и световната номер 2 Паула Бадоса, за да намери място сред осминафиналистките - 6:3 6:1.

Световната номер 21 имаше позитивно начало на двубоя и още в дебютния сервис гейм на Бадоса реализира пробив. Халеп успя да дублира аванса си, макар и трудно, но това не продължи задълго. Местната любимка бързо се пренастрои и възстанови равенството. То остана непокътнато за още два гейма, след което двукратната шампионка издебна удобен момент, в който отново да се откъсне в геймовете, а по-добрата ѝ игра в края бе възнаградена с още един брейк, който окончателно реши съдбата на откриващата част.

Непоставената състезателка пренесе доминацията си и след смяната на полетата. Халеп увеличи серията си от поредно спечелени геймове на 7, за да дръпне с 3:0. С течение на времето задачата на Бадоса изглеждаше все по-невъзможна, а втората в света така и не успяваше да противодейства на опонентката си. Халеп обаче не смяташе да спира дотук, и скоро се доближи само на гейм от крайната победа, която в крайна сметка подпечата след само час и 16 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ефектът Муратоглу: Халеп развенча световната номер 2 и е на осминафинал в Мадрид! Владислав Риждов
Теми:  
wta | мадрид | мастърс 1000 | обзор | паула бадоса | симона халеп | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook