Елизе Мертенс победи Кая Канепи във финалния мач на Gippsland Trophy

от в 07:40 на 07.02.2021
Диана Андреева

Елизе Мертенс стана шампионка на Gippsland Trophy! Убедителна победа над Кая Канепи с 6:4 6:1 донесе на белгийката шеста титла в професионалната й кариера. Благодарение на днешния си триумф, от утре Мертенс ще се изкачи с четири позиции в световната ранглиста. Тя ще стане 16-а в класирането на WTA, като 45 точки я делят от 17-та Ига Швьонтек.

Мертенс и преди е показвала, че условията в Австралия й допадат. Белгийката има три титли в страната, а достигането й до 1/2-финалите на Australian Open през 2018 е най-доброто и представяне на турнир от Големия шлем. 

Елизе не остави никакви шансове на своята опонентка през днешния ден. Тя бе разнообразна от дъното на корта, което заедно с убедително представяне на сервис й позволи да се поздрави с победата след един час и 11 минути игра.

Канепи не бе в най-добрата си форма по време на срещата. Световтата номер 94 срещаше известни затруднения по време на сервис геймовете си, а от основна линия допускаше доста непредизвикани грешки и това я остави на крачка от четвърта титла в кариерата й.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елизе Мертенс победи Кая Канепи във финалния мач на Gippsland Trophy Диана Андреева
Теми:  
gippsland trophy | елизе мертенс | кая канепи

Коментари





Следвайте ни в Facebook