Енен с остри критики към Медведев: Абсолютно неприемливо е, прекрачи всички граници

от в 15:48 на 29.01.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев изгуби контрола върху емоциите си по време на вчерашния полуфинал на Аустрелиън Оупън срещу Стефанос Циципас заради неспирните наставления от страна на Апостолос Циципас към сина му, които са изцяло в разрез с правилника. На една от почивките руснакът избухна към съдията на стола, който до този момент не бе взел никакви мерки спрямо гръцкия представител, с думите: "Ти глупак ли си? Как може да бъдеш толкова зле; не си достоен да бъдеш арбитър на полуфинал от Шлема".

Впоследствие световният №2 се извини на съдията за думите си и заяви, че съжалява за поведението си, но въпреки това бившата №1 при жените и седемкратна носителка на "мейджър" титли Жустин Енен не спеси критиките си по адрес на шампиона от US Open.

"Той прекрачи границите на допустимото. Абсолютно неприемливо е някой да говори по този начин на съдия, който не е направил чак толкова фатална грешка. Да, той може би има право в обвиненията си, но тонът, с който се обърна към арбитъра, бе невъзможен. Отиде твърде далеч и трябва да бъде наказан за това. 

След мача той опита да отмести фокуса, казвайки: "Не беше правилно това, което направих, нека продължим напред". Не съм сигурна обаче, че това ще се случи толкова лесно", коментира белгийката.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Енен с остри критики към Медведев: Абсолютно неприемливо е, прекрачи всички граници Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | жустин енен | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook