Федерер организира благотворителен търг със значими за кариерата си вещи

от в 14:31 на 28.04.2021
Мирела Николова

20-кратният шампион от Големия шлем Роджър Федерер, считан от мнозина за най-великия тенисист в историята на спорта, ще се включи в предстояща благотворителна инициатива, целяща да събере средства за неговата фондация. Маестрото обяви, че през това лято ще продаде на търг колекция от лични вещи, които са имали важно значение през неговата забележителна кариера, като събитията ще се състоят през юни и юли в известната британска аукционна къща "Christie's" в Лондон. 

Търгът на живо, който ще се проведе на 23 юни, ще включва 20 артикула, всеки от които е обвързан с титлите на швейцареца от Големия шлем, а цените им ще варират от 3000 паунда до 70 000 паунда (97 146,00 долара).

Някои от тях са екипът, маратонките и ракетата на Федерер, с които триумфира за първи и единствен път на Откритото първенство на Франция през 2009 г., както и тези, с които игра по време финала на Уимбълдън през 2007 г. срещу Рафаел Надал. Почитателите на легендарния тенисист ще могат да наддават и за спортни обувки, украсени с швейцарски знамена, обозначаващи титлите на Роджър от Уимбълдън. Елегантната бяла жилетка, украсена с RF, носена преди да се изправи срещу Анди Мъри във финала на Откритото първенство на Великобритания през 2012 г., също очаква своя нов притежател.

„Всяка една част от този търг представлява момент от тенис кариерата ми и ми дава възможност да споделя част от личния си архив с феновете си по света“, сподели Федерер. „По-важното е, че приходите ще подкрепят фондацията ми и ще ни помогнат да продължим да предоставяме образователни ресурси на деца в Африка и Швейцария.“

През юли ще се проведе втори онлайн търг с участието на 300 артикула с по-ниски цени, като например накитниците, които Федерер носеше по време на своя 1500-и професионален мач на турнира в Базел.

Christie’s оценява цялата колекция най-малко на един милион паунда, но се надява да достигне 1,5 милиона паунда (2,08 милиона долара).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер организира благотворителен търг със значими за кариерата си вещи Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook