Федерер промотира лек срещу замърсяването на въздуха след критиките на Тунберг

от в 10:00 на 19.02.2020
Павел Димитров

След като името му беше замесено в скандала с "Credit Suisse", включващ обвинения на активисти от целия свят, включително Грета Тунберг, Роджър Федерер отново доказа, че полага грижи за света, в който живеем. Роджър си партнира с Паскал Пиенаар, бизнес дама и климатичен активист, за популяризиране на растение, известно като Portulacaria afra (разговорно - „храна за слонове“, "свински храст" или "спекбуум").

Portulacaria afra расте в Южна Африка и може да абсорбира 10 пъти повече замърсяване от всяко друго растение, според Пиенаар.

„Знаете ли, че Spekboom поглъща до 10 пъти повече замърсяване, от което и да е друго растение? Знаете ли, че 120 Spekboom-а напълно компенсират личния ви въглероден отпечатък? Знаете ли, че Spekboom е годен за консумация? Вкусно е в салати, можете да си направите страхотни коктейли и е любима на животните”, обясни активистката в Instagram.

Освен това този потенциален спасител на климата може да се отглежда дори в най-суровите условия.

"Замърсяването с въглерод е един от основните проблеми, които водят до катастрофалните климатични промени, които в момента се случват в света, и нашата мисия е да се борим с него по всякакъв възможен начин. Защо не започнем, като засадим повече spekbooms в дворовете си или дори в апартаментите си?

Засадете Spekboom във вашата градина днес, за да помогнете в борбата срещу изменението на климата“, завърши Пиенаар.

Роджър Федерер направи снимка с младата активистка, а тя я публикува в Instagram заедно със съобщението: „Роджър Федерер подкрепя "Spekboom challenge“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер промотира лек срещу замърсяването на въздуха след критиките на Тунберг Павел Димитров
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook