Федерер: Проверявам тенис резултатите по 3 пъти на ден, но играя единствено с децата си

от в 09:54 на 22.06.2023
Калоян Соколов

Вчера надпреварата в Хале отпразнува своята 30-годишнина, а тя нямаше как да протече без присъствието на 10-кратния шампион Роджър Федерер, който беше почетен чрез специална церемония на централния корт. Самите организатори обявиха срядата като "денят на Роджър Федерер", а швейцарецът излезе под звуците на песента на Тина Търнър "The Best" и получи специален плакет от тях. Разбира се, то медийният интерес към Маестрото беше огромен и той не пропусна да отговори на няколко въпроса, когато приключи с официалните си ангажименти:

За това до колко следи тениса след отказването си:

- Изненадан съм от това колко често проверявам резултатите. Правя го по три път на ден. Разбира се, то има седмици, в които изобщо не го правя, защото съм на някоя почивка заедно с децата и забравам за абсолютно всичко останало около мен. През повечето време обаче следя изкъсо случващото се в Тура и мисля, че се получават множество страхотни мачове. Опитвам се да гледам видеа с най-интересните моменти от срещите, защото все още имам доста заето ежедневие и рядко имам време, за да седна и изгледам един двубой от първата до последната точка, но съм наистина щастлив в момента.

За това дали съжалява, че въобще не можа да играе през последната си професионална година?

- Ако тялото ми беше позволило, то щях да изиграя още няколко демонстративни срещи. За съжаление, то все още не съм в топ форма, само че продължавам да ходя по 4-5 пъти седмично във фитнеса и правя всичко възможно, за да подобря състоянието на коляното си. Направил съм всичко, което зависеше от мен и няма място за съжаления.

За слуховете, че може да бъде коментатор на тазгодишния Уимбълдън:

- Първоначално мислех, че ще е страхотно да коментирам двубоите на тенисистите, срещу които съм играл, защото никой не ги познава по-добре от мен. Впоследствие обаче реших, че не е най-добрата идея да направя този преход само една година след отказването си. Може би някога ще започна да се занимавам с коментиране на дадени турнири, а може би не. Ще видим.

За това дали Новак Джокович вече е най-великият тенисист:

Кое тежи повече - да спечелиш Уимбълдън на 17 като Борис Бекер или на 36 като Новак? Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Постигнатото от Новак е наистина гигантско и със сигурност може да е достатъчно, за да остане като най-великия тенисист в историята на спорта, но нека не забравяме, че Рафа все още се състезава, а докато това е така, то не би било редно да дадем категоричен отговор на този въпрос.

За това дали играе тенис в момента:

- Единствено с децата и ми доставя огромно удоволствие. Все още не ми се е случвало да се обадя на приятел и да му предложа да си запазим някъде корт, за да тренираме.

Източник: Sportskeeda

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Проверявам тенис резултатите по 3 пъти на ден, но играя единствено с децата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook