Федерер за загубата: Все по-трудно ми е, никога не съм имал толкова негативни реакции

от в 12:28 на 17.06.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер е участвал цели 17 пъти на турнира в Хале в своята кариера и за първи път не успява да достигне до четвъртфиналната фаза на надпреварата, след като допусна поражение в три сета от Феликс Оже-Алиасим през вчерашния ден. По време на пресконференцията си след двубоя швейцарецът призна, че завръщането в професионалния тенис след две операции на дясното коляно не е никак лесно. 

Световният номер 8 изрази разочарованието си най-вече от негативните си реакции по време на срещата, които според него са повлияли на развоя на събитията в третия сет:

„Поведението ми не беше никак добро. Бях разочарован от начина, по който се случваха нещата на корта. Разбрах, че това няма да е моят ден и нямаше какво да направя, за да го променя. Започнах да показвам негативни реакции, което не е типично за мен. Определено не съм щастлив и горд с това си поведение, но в същото време, ако хвърлим поглед върху моите 1500 изиграни мача, ще забележим, че и преди съм бил в подобна ситуация. Хубавото е, че знам, че това няма да се случи следващите пъти, когато играя."

Въпреки поражението си вчера 39-годишният швейцарец е уверен, че може да направи нещо значимо на Уимбълдън и заяви, че ще продължи напред и ще работи върху играта си, за да бъде готов за любимия си турнир от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер за загубата: Все по-трудно ми е, никога не съм имал толкова негативни реакции Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook