Фелисиано Лопес върна лентата назад и спря Крайнович, за да оформи мач с Надал

от в 13:56 на 02.11.2020
Калоян Соколов

Първите срещи от Мастърса в Париж вече намериха своите победители, а определено за сериозна изненада можем да счетем успеха на Фелисиано Лопес над Филип Крайнович. Сърбинът прави най-силната си година в Тура и бе считан за явен фаворит в срещата, само че ветеранът напомни за най-добрите си дни и триумфира със 7:6(11) 6:1.

Сблъсъкът не предполагаше такъв развой, тъй като Крайонович се измъкна от 0:30 в първото си подаване и впоследствие реализира серия от три поредни гейма. Лопес обаче върна пробива, а малко по-късно отрази сетбол на собствен начален удар, за да се добере до тайбрек. В него 39-годишният тенисист навакса пасив от 0:5 точки и в крайна сметка измъкна един сет, в който непрекъснато изоставаше.

Това повлия негативно на бившия финалист в надпреварата, докато испанецът продължаваше да твори на корта, като често завършваше разиграванията в близост до мрежата с категорични волета, а световният номер 26 се добра до само още един гейм в хода на срещата и така Фелисиано се класира за втория кръг, където съперник ще му бъде неговия добър приятел Рафаел Надал. Любопитна подробност пък е това, че Лопес е спечелил последните си два сблъсъка срещу Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фелисиано Лопес върна лентата назад и спря Крайнович, за да оформи мач с Надал Калоян Соколов
Теми:  
Париж - Берси | рафаел надал | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook