Финалистът е сломен: Корда не даде дори сет на Медведев и го изхвърли от АО и топ 10!

от в 15:14 на 20.01.2023
Калоян Соколов

Себастиан Корда се утвърди през последните два сезона като един от най-талантливите млади играчи и едва ли ли много хора са останали изненади от огромния прогрес, който той демонстрира от началото на 2023-та. Американецът откри тазгодишната си кампания с класиране за финала в Аделаида, където надви играчи от ранга на Анди Мъри и Яник Синер, а във финала дори имаше мачбол срещу Новак Джокович, но все пак 21-кратният шампион от Шлема не позволи да се стигне до сензация и завоюва трофея.

Силните изяви на Корда пък закономерно се пренесоха на Аустрелиън Оупън, където младокът с лекота достигна до третия кръг и днес трябваше да премери сили с миналогодишния финалист Даниил Медведев. Руснакът досега разгромяваше съперниците си в хода на турнира и наглед шансове на Себастиан не изглеждаха особено високи, ала световният номер 31 изигра най-паметния мач в карирата си към този момент и разгроми бившия номер едно с крайното 7:6(7) 6:3 7:6(3), за да си гарантира сблъсък с Хуберт Хуркач в осминафиналната фаза.

Проблемите споходиха Медведев още след третия гейм, когато той повика физиотерапевт на корта, бивайки измъчван от болка в областта на дясната китка. Все пак седмият поставен стисна зъби и навакса цели два пробива изоставане. Това удари сериозно по самочуствието на по-нискоранкирания тенисист, който пропусна два сетбола в последвалия тайбрек, но все пак се мобилизира в края и измъкна първата част.

Постепенно движението на руснака се влоши значително и той не беше добре познатата ни своеобразна стена от дъното на корта, което позволяваше на Корда да пласира с лекота завършващи удари. 29-ият поставен ускоряваше топката по впечатляващ начин и изглеждаше вече в пъти по-спокоен, докато играта на миналогодишния финалист претърпя пълен разпад и американецът осъществи ранен брейк, с чиято помощ съвсем скоро увеличи аванса си на 2:0 сета.

Наказателната акция на финалиста от Аделаида продължи с пълна сила в третата част и до голяма степен изглеждаше, че двубоят просто се доиграва, само че напрежението скова ръката на младока и той отново позволи на Медведев да навака пробив изоставане, за да влезе в тайбрек. Там обаче американецът беше абсолютно безупречен и можеше спокойно да отразнува първото си влизане в осминафиналите на надпреварата в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистът е сломен: Корда не даде дори сет на Медведев и го изхвърли от АО и топ 10! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | даниил медведев | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook