Финалистката от US Open Фернандес надигра Корне и потегли с победа в Индиън Уелс

от в 08:15 на 09.10.2021
Диана Андреева

Големите очаквания често водят до неуспехи при по-неопитните състезатели. Следващото поколение имат да извървят дълъг път, преди да се научат как да овладяват напрежението върху себе си. Но това е съвсем естествена част от израстването на тенисистите. Лейла Фернандес обаче не показа нито за миг колебания в откриващия си двубой на BNP Paribas Open и вече е сред участниците в третия кръг. Това бе първи мач за тинейджърката, която пренаписа историята на кариерата си, след като изненадващо дори и за самата нея достигна до заключителния етап на US Open.

Световната номер 28, която е сред поставените състезателки в тазгодишното издание на надпреварата в Индиън Уелс, се справи в последователни сетове с далеч по-опитната Ализе Корне. Фернандес се нуждаеше от малко под 90 минути, за да може след 6:2 6:3 да дебютира на BNP Paribas Open с победа. В следващия кръг Лейла ще се изправи срещу представителка на топ 20 в женския професионален тенис, а именно Анастасия Павлюченкова.

Уверена още от самото начало, Фернандес рядко допускаше грешки, докато за сметка на това нейната опонентка често не успяваше да намери очертанията на полето. Корне прибързваше с ударите си и често необмисляше действията си до край, изпращайки леки и бавни топки към тинейджърката. Лейла бе като стена от основна линия, което в комбинация с впечатляващо придвижване по корта, й поднесе крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалистката от US Open Фернандес надигра Корне и потегли с победа в Индиън Уелс Диана Андреева
Теми:  
ализе корне | лейла фернандес | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook