Финалът на Next Gen ATP Finals е ясен: Накашима се справи с Дрейпър и ще спори за титлата

от в 00:02 на 12.11.2022
Мартин Петков

По-рано днес научихме името на първия финалист на Next Gen ATP Finals - Иржи Лехечка, който спря победната серия на Доминик Щрикер, превърнал се изненадата на турнира, оглавявайки Червената група в компанията на Лоренцо Музети и Джак Дрейпър. За сметка на това като едноличен лидер на Зелената напред в състезанието продължи Брандън Накашима, който наскоро завоюва дебютната си АТР титла на надпреварата в Сан Диего, а през днешния ден затвърди отличните впечатления с представянето си и надигра британския левичар за място на финала - 4:3(6) 1:4 4:2 4:3(5). В мача за титлата все още непобеденият американец и световен номер 49 предстои да срещне Иржи Лехечка, когото вече победи по-рано в груповата фаза на турнира.

Накашима стартира със завидно самочувствие двубоя и пласираше ударите си дълбоко в половината на съперника, което му донесе на няколко пъти шансове да отмъкне подаването на левичаря, но до нещо повече не се стигна и нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него Дрейпър на два пъти поемаше инициативата, повеждайки с минипробив, ала американецът остана хладнокръвен в действията си и с общо четвъртия си сетбол откри сметката си в сблъсъка.

Световният номер 41 светкавично превъзмогна разочарованието на старта на втората част и заигра на върха на възможностите си, доказателство за което бяха 11-те му уинъра срещу едва две две непредизвикани грешки и скоропостижно паритетът в общия резултат възцари. С началото на третата част силите на корта в италианския град претърпяха обрат и Накашима започна да пресира на ретур всячески съперника си. В тези минути британецът се пречупи пред напрежението и инкасира брейк, който се оказа с решаващо значение и световният номер 49 възстанови аванса си в отделните сетове.

Четвъртата част ни предостави блясъка в сервиса на двамата полуфиналисти, които си размениха по един шанс за пробив и влязоха в нов тайбрек. Дрейпър подобно на по-рано в сблъсъка си спечели предимство в резултата от минибрейк, който поддържаше до самия край, преди в заключителните моменти скованост да обземе левичаря и Накашима се възползва по блестящ начин, за да отмъкне крайния успех, класирайки се на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Финалът на Next Gen ATP Finals е ясен: Накашима се справи с Дрейпър и ще спори за титлата Мартин Петков
Теми:  
next gen atp finals | брандън накашима | джак дрейпър

Коментари





Следвайте ни в Facebook