Фонини и Буста започнаха участието си на Ролан Гарос 2021 с победи!

от в 14:00 на 30.05.2021
Диана Андреева

Пабло-Кареньо Буста е първият шампион в основната схема на Ролан Гарос 2021! Испанецът откри кампанията си в Парио с категоричен успех над Норберт Гомбос и уверено потегли към следващия етап от надпреварата. Следващият му опонент ще бъде определен след края на срещата между участващия с уайлдкард Ензо Коуакауд и Игор Герасимов. 

Не за първи път Буста показва високо ниво на тенис във френската столица. През сезон 2020 испанецът достигна до 1/4-финалната фаза, загубвайки едва един сет по пътя до петия кръг на турнира. Там обаче, той не успя да преодолее бъдещия финалист и световен номер едно Новак Джокович, отстъпвайки с 6:2 2:6 3:6 4:6. Днес Пабло-Кареньо също беше много солиден в играта си, което беше и причината след едва един час и 43 минути да се поздрави с победа. 

Фабио Фонини също записа комфортна победа през днешния ден. В друг мач от програмата бившият топ 20 представител се наложи над Грегоар Барер в последователни сетове. Фонини се нуждаеше от малко над два часа, за да може слес 6:4 6:1 6:4 да се поздрави с успех. Това беше първя среща помежду им, но Барере не оправда очакванията на домакините, които му предоставиха възможност да се включи в турнира директно в основна схема и напусна Ролан Гарос 2021 без спечелен сет. 

До момента през сезона на червени кортове Фонини, който неведнъж е показвал страхотна игра на тази настилка, не постигна особено убедителни резултати. Италианецът не успя да защити титлата си в Монте Карло и спадна сериозно в ATP класацията, а по-късно последваха серия от неприятни поражения. Но днес Фабио напомни за най-добрите си моменти в Тура и заслужено си осигури място в следващия етап, където го очаква сблъсък с местния представител Жил Симон или Мартон Фучович. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фонини и Буста започнаха участието си на Ролан Гарос 2021 с победи! Диана Андреева
Теми:  
пабло кареньо буста | ролан гарос | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook