Гарбине Мугуруса навакса сет и пробив пасив и триумфира в Чикаго!

от в 11:58 на 04.10.2021
Мирела Николова

Гарбине Мугуруса е новата шампионка на силния турнир от категория WTA 500 в Чикаго. Тя надделя над световната №14 Онс Жабер в луд мач, изпълнен с обрати, след като изоставаше със сет и пробив във втората част, за да затвори двубоя в своя полза и да вдигне девета титла в своята професионална кариера след 3:6 6:3 6:0, постигнат след малко над час и половина престой на корта.

Дебютната част стартира с преимущество за тунизийката, която миксираше ударите си и заслужено реализира пробив на 0 във второто подаване на своята опонентка и се откъсна с аванс от 4:1. Тя не допусна спад в представянето си до края на сета и нямаше затруднения в това да опази преднината си, докарвайки нещата до успешен завършек в откриващата част.

Вторият сет предложи изключително голяма интрига, след като на два пъти Жабер повеждаше с пробив, ала Мугуруса незабавно успяваше да осъществи рибрейк. В крайна сметка решителният момент дойде в осмия гейм, когато испанката за пореден път се възползва от неубедителното подаване на противничката си, за да реализира късен пробив, осигурил ѝ изравняване на общия резултат.

Серията от поредни спечелени геймове на световната №6 продължи с пълна сила и тя изцяло доминираше събитията на корта в решителния трети сет, в който показа великолепен тенис и реализира 3 пробива, които я изведоха до крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарбине Мугуруса навакса сет и пробив пасив и триумфира в Чикаго! Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | Обзори | чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook