Гарин показа класата си на клей и покори домашния турнир в Сантяго!

от в 23:42 на 14.03.2021
Диана Андреева

Кристиан Гарин сложи подобаващ край на участието си в Сантяго през тази седмима, вдигайки трофея на Chile Open! Успехът на младия тенисист дойде след победа над Федерико Багнис - 6:4 6:7(3) 7:5. Макар и без подкрепата на своите сънародници по трибуните, поради мерките за сигурност против разпространението на COVID-19, Гарин съумя да спечели трофея в родината си, без да загуби нито един сет от началото на надпреварата до заключителния двубой, където въпреки че му бе трудно, все пак успя да се наложи.

Титлата е пета на ниво ATP в кариерата на Гарин и първа за чилиеца от 2020, а освен това днес той спечели достатъчно точки за световната ранглиста, за да може отново да стане част от топ 20, където се намираше през миналия сезон. За пореден път Кристиан демонстрира уменията си на клей кортове, а страхотното му представяне го изведе до 20-та позиция в класацията на ATP.

Срещата бе много интригуваща, предостявайки на феновете възможност да наблюдават дълги и оспорвани разигравания. Интригата в мача започна още от първиге минути и се задържа до края, но силите на Багнис достигнаха до спечелването на само един сет и по този начин след близо... часа, той загуби битката за титлата в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарин показа класата си на клей и покори домашния турнир в Сантяго! Диана Андреева
Теми:  
кристиан гарин | чили

Коментари





Следвайте ни в Facebook