Героят Стаховски: Надявам се, че ще успея отново да видя съпругата и децата си

от в 20:27 на 04.03.2022
Мирела Николова

Ситуацията в Украйна след руската инвазия продължава да бъде критична и вече девети ден продължават сраженията в най-големите украински градове, а броят жертви, както военни, така и цивилни граждани, не спира да расте. Мнозина тенисисти от всички краища на света изразиха своята категорична позиция против войната, но един сред тях се отличава, а именно Сергей Стаховски. 

36-годишният украинец спечели уважението на всички, след като преди седмица разкри, че се е записал в резервите на армията и ще се сражава за родината си, след като само преди дни той беше на почивка в Дубай със своята съпруга и децата им. Наскоро той даде интервю, в което разказа колко трудно е било да напусне семейството си, за да иде на фронта. 

"Беше изключително тежко решение. Имам съпруга и три деца, които обожавам. Трябваше да им кажа, че татко си тръгва и не знае кога ще се върне. Не им обяснихме къде отивам, но предполагам, че те скоро ще разберат.

Ако бях останал вкъщи, щях да се чувствам виновен заради това, че не съм се върнал в Украйна, за да помогна, а сега съм тук и изпитвам вина, че изоставих семейството си. Разбира се, съпругата ми беше бясна. Тя разбира какъв е моят мотив, но за нея това бе предателство. Напълно разбирам защо се чувства по този начин. Надявам се, че един ден ще успея да я видя отново и да ѝ се извиня", споделя украинецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят Стаховски: Надявам се, че ще успея отново да видя съпругата и децата си Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | русия-украйна | сергей стаховски

Коментари





Следвайте ни в Facebook