Гофен: ATP Cup е нещо голямо

от в 14:55 на 30.12.2019
Павел Димитров

Стартът на ATP Cup е съвсем близо, а играчите, които ще участват вече нямат търпение да изиграят първия си мач.

Един от тях е Давид Гофен, който чака надпреварата отдавна. През октомври той сподели: "Много съм развълнуван да видя какъв ще е този турнир. На хартия изглежда невероятно - страхотно място, страхотни стадиони. Така че наистина съм развълнуван и се надявам, че това ще бъде запомнящо се събитие. "

Белгийският №1 е в екстаз не просто да започне сезона си, но и да се опита да накара страната и съотборниците си да се гордеят.

"За мен е хубаво, защото играеш за страната си. Това е нещо, което ми харесва. Винаги обичам да представям родината си и да играя за приятелите си, за отбора", заяви Гофен.

Един от важните акцентите на ATP Cup е, че могат да бъдат спечелени максимум 750 точки за сингъл и максимум 250 ATP точки за класирането при двойките.

„Първо, разбира се, се състезаваш за страната си, а ако в края имаш и точки за ранкинга, това е чудесно“, каза Гофен. „Така във всеки мач ще играеш, опитвайки се да спечелиш всяка точка.“

Първият двубой за Белгия ще бъде в петък в 01:00 часа българско време, като един срещу друг ще излезнат Дарси и Александър Козбинов. Гофен пък ще се изправи срещу молдовския №1 Раду Албот, срещу когото има предимство от 3:0 успеха, не преди 02:30 ч. наше време в петък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен: ATP Cup е нещо голямо Павел Димитров
Теми:  
atp cup | давид гофен | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook