Градинарят на Уимбълдън: Дано Джокович направи гримаса и каже, че тревата има вкус на ла*на

от в 21:38 на 03.07.2023
Калоян Соколов

Всички фенове на тениса са наясно с ритуала на Новак Джокович, който сърбинът винаги спазва при участията си на Уимбълдън. Световният номер едно досега е отпразувал всяка една от седемте си титли в Лондон по един и същи необичаен начин, а именно вкусвайки от тревата на централния корт. Изглежда обаче главният градинар Нийл Стъбли се притеснява Джокович да не прави всичко това от суеверие, а просто защото му харесва да си похапва от покритието, което би било сериозен крах за работата на 53-годишния джентълмен.

"Той го прави всяка година. Винаги яде от тревата на тренировъчните кортове, когато пристигне, а впоследствие ще направи същото с тази на централния корт, ако спечели турнира. Той винаги е казвал как тревните кортове на Уимбълдън са безспорно най-добрите в света, но никога досега не е коментирал вкуса на настилката. Може би този път ще го попитам.

Категорично обаче не бих искал да ми каже, че тревата е приятна и сладка на вкус. Не искате съдържанието на захар в настилката да е високо, защото това би означавало, че кортът ще е прекалено хлъзгав. Идеалният вариант е той да направи гримаса, след като отхапе от тревата и да каже, че има вкус на ла*на. Така ще знам, че съм си свършил работата по най-добрия възможен начин и положителните знаци ще бъдат налице" - шеговито споделя Стъбли пред Daily Mail.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Градинарят на Уимбълдън: Дано Джокович направи гримаса и каже, че тревата има вкус на ла*на Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook