Григор Димитров допусна обрат в откриващия си мач на Ultimate Tennis Showdown 4

от в 18:04 на 24.05.2021
Диана Андреева

Независимо че имаше подкрепата на своята приятелка Лолита Османова, както и на колежката си Серина Уилямс и нейната дъщеря Олимпия, Григор Димитров загуби първия си мач на Ultimate Tennis Showdown 4. Българинът отстъпи с 3:1 на Танка, както е прякорът на Кристиан Гарин. Нашето момче все още има шанс да се класира напред в демонстративното събитие, но за тази цел той трябва задължително да спечели следващата си среща. Във втория двубой на Димитров през днешния ден от другата страна на мрежата ще бъде Диего Шварцман, като началният час на сблъсъка е не преди 20:15 часа българско време.

Григор започна мача на много високи обороти и успя да си осигури известна преднина, но след серия от грешки точките бяха изравнени - 7:7. Тогава световният номер 17 активира една от своите карти, а именно "сервис-воле", която принуждава неговия опонент задължително след изпълняването на начален удар да се отправи към мрежата, като в противен случай, той губи точката. Именно това се оказа най-силният коз на Димитров, който се възползва по перфектен начин от помощта на този жокер и отново излезе напред в резултата. Видимо изнервен от ситуацията на корта, Танка предаде първата част и се отправи към пейката за почивка.

Докато двамата тенисисти се подготвяха за предстоящата четвърт, смехът на корта не липсваше. Интервюиращите си поговориха известно време с родния ни представител, който призна, че е забравил да използва втората си карта в откриващата част и сподели, че се чувства страхотно да участва в турнира. Добрата игра на Димитров сякаш остана на скамейката, тъй като той почти не съумяваше да вкара топката в очертанията на корта и позволи на Гарин да възвърне паритета в отделните части. 

В третата четвърт Димитров отново не можеше да намери своя ритъм. Григор прибързваше с отиграванията си и закономерно изостана в резултата, което беше и причината той да се възползва от един от своите жокери - "3 удара", задължаващ Гарин да спечели точка с най-много три докосвания на топката. За съжаление обаче, дори това не помогна на хасковлията и по този начин той изостана в резултата - 1:2. 

Първата ни ракета бе притиснат до ръба, а това се отрази и на представянето му. Напрежението оказа влияние върху Григор, който трябваше задължително да спечели четвъртата част, защото в противен случай той щеше да загуби мача. Димитров допусна немалко грешки, което беше причината да изостане с 0:4. Тогава световният номер 17 се възползва от една от своите карти с надеждата да се завърне в резултата, ала набралият инерция Гарин не позволи това да се случи и в крайна сметка се поздрави с дебютен успех на Ultimate Tennis Showdown.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров допусна обрат в откриващия си мач на Ultimate Tennis Showdown 4 Диана Андреева
Теми:  
ultimate tennis showdown | григор димитров | кристиан гарин

Коментари





Следвайте ни в Facebook