Григор Димитров: Очевидно е, че все още не съм готов да се състезавам на най-високото ниво

от в 05:44 на 27.07.2020
Калоян Соколов

Григор Димитров се представи значително по-добре във втория си двубой от Ultimate Tennis Showdown, като беше съвсем близо до победата срещу Фелисиано Лопес но все пак му отстъпи в пет оспорвани части. Българинът блесна с някои впечатляващи изпълнения по време на срещата, ала самият той заяви как все още се чувства далеч от оптималната си форма.




"Очевидно е, че въобще не съм готов да се състезавам на най-високото ниво. Движението ми по корта се подобрява, прогресирам във всеки аспект, ала трябваше да остана вкъщи за близо месец. Не дишах добре, уморявах се лесно, имах всички възможни симптоми, така че определено не беше никак забавно. Чувствам се късметлия отново да бъда в игра и се старая да давам най-доброто от себе си, макар често да се чувствам крайно изморен. Понякога нямам никакви физически проблеми, докато друг път трябва да преустановя всякаква дейност и просто да си почивам".



"Наистина бе тежко, защото прекарах сам повече от 20 дни, а това са близо 500 часа. Невъзможно е да останеш с изцяло позитивна нагласа, колкото и да си силен психически. Трябваше да пропъдя редица неприятни мисли от моята главата, което показва необходимостта от силата на духа при такива ситуации. Вирусът все още е тук и не трябва да бъде подценяван. Вярно е, че може да бъде избегнат при вземането на своевременни мерки и нещата да се нормализират максимално бързо, но е наистина важно да се обръща внимание и на менталната страна на нещата, тъй като физиката е недостатъчна сама по себе си, имайки предвид естеството на тези времена".

https://twitter.com/Tennis_Majors/status/1287493044594507776?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров: Очевидно е, че все още не съм готов да се състезавам на най-високото ниво Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook