Григор Димитров откри сезона си на клей с безкомпромисна победа!

от в 16:36 на 13.04.2021
Калоян Соколов

Въпросителните около състоянието на Григор Димитров преди сезона на клей не бяха никак малко, тъй като българинът страдаше от травма в рамото, която не му позволи да покаже най-доброто от себе си на турнира в Маями, ала днес първата ни ракета показа, че се намира в отлично здраве и разкри пълния си потенциал върху червената настилка, за да сломи съпротивата на Ян-Ленард Щруф с 6:3 6:4, за да намери място във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, където го очаква сериозен тест в лицето на Жереми Шарди.

Срещата стартира с лесни откриващи подавания за двамата тенисисти, а изглеждаше, че Григор ще спечели с лекота и втория сервис гейм, но последваха няколко много дълбоки ретура на опонента му и изведнъж нашето момче бе изправено пред точка за пробив. Григор влезе в следващото разиграване с отличен сервис, само че не можа да развие предимството си и германецът излезе напред при 2:1.

Щруф продължи да налага изключително високо темпо на игра, затвърждавайки преимуществото си, но родният ни представител бързо се взе в ръце и започна да пласира ударите си с отлична дълбочина, като при първа възможност атакуваше с форхенда си в опразнената половина от корта. Световният номер 43 пък се чувстваше много некомфортно в защитна позиция и изпитваше сериозни проблеми с отразяването на атаките на Димитров, което доведе до изравняване на резултата за 3:3.

Григор запази интензитета в играта си, като същевременно си служеше безупречно с първото подаване, осигурявайки си множество лесни точки чрез него. Българинът също така разнообразяваше отлично играта с подсечените си бекхенди, които сваляха топката ниско в краката на германеца, и той така и не можа да спечели нов гейм до края на първия сет.

Щруф се прегрупира във втората част, а в тактическата му постройка навлезе използването на прийома сервис-воле, който изпълняваше с чудесна успеваемост. Българинът се опитваше да се нагоди към новото амплоа на мача, само че бе поставен под сериозно напрежение и трябваше да спасява цели четири точки за пробив в първите си два сервис гейма, но се справи отлично със своята задача и възвърна паритета при 2:2, след като пласира образцов бекхенд по правата.

Тези мини спечелени битки вдъхнаха нужната увереност на Гришо и той вече излъчваше завидно спокойствие, като твореше редица магически изпълнения с огромна лекота. Този подем на нашия сънародник изкара извън релси германеца, който все повече губеше самообладание и предаде сервиса си, което улесни максимално задачата на поставения под номер 15 и крайната победа не след дълго беше постигната от Григор Димитров!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров откри сезона си на клей с безкомпромисна победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | Обзори | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook