Григор Димитров ще се завърне в Акапулко през февруари

от в 10:08 на 15.01.2020
Петър Колев

Григор Димитров ще се завърне на турнира от категория ATP 500 в Акапулко, Мексико през февруари за първи път от 2016 г. Турнирът ще се проведе от 24 до 29 февруари в същата седмица, през която е и турнирът в Дубай, в който участие ще вземат Роджър Федерер и Новак Джокович.


Последното участие на Димитров беше белязано от загуба в последователни сетове от австриеца Доминик Тийм. През 2015 г. край на участието на българина сложи Райън Харисън още във втори кръг след "геврек" в решаващата част.



Българинът никога няма да забрави участието си на турнира в Акапулко през 2014 г. На 1/4-финалите той постигна престижна победа над тогавашния представител на Топ 20 Ернест Гулбис. Последва 1/2-финал срещу поставения под номер едно и абсолютен фаворит за титлата Анди Мъри. Григор постигна първа победа в своята кариера срещу британския представител на Голямата Четворка. Във финала на турнира Димитров се изправи срещу южноафриканеца Кевин Андерсън. Гришо се наложи с резултат 7:6 3:6 7:6 в мач, продължил близо три часа, като по този начин спечели втората си титла в кариерата и първа от категория ATP 500.



Компания на българина  в Акапулко ще правят световният номер едно Рафаел Надал, който е финалист на турнира от 2017 г., Александър Зверев, Матео Беретини, Стан Вавринка, както и защитаващият титлата си Ник Кирьос.

Пълен списък с участниците на турнира:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще се завърне в Акапулко през февруари Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook