Григор Димитров ще се завърне в топ 5 с началото на август

от в 02:22 на 28.07.2018
Георги Христов

Григор Димитров по всичко личи скоро ще се завърне в топ 5 на ранглистата. Това ще се случи след провеждането на АТР 500 турнира във Вашингтон, който започва следващата седмица.

От надпреварата в САЩ се отказа финалистът от Уимбълдън и №5 в актуалното подреждане на АТР Кевин Андерсън. Двуметровият гигант имаше да защитава 300 точки за ранглистата, след като през 2017 година достигна до мача за титлата и отстъпи на Александър Зверев.

В момента Гришо изостава на 45 точки от Андерсън и от шести август ще успее да го изпревари от петото място в класацията на АТР. И то при все, че Димитров няма да играе през новата седмица. Българинът също игра във Вашингтон преди година, но отстъпи в осминафиналите на Данил Медведев, взимайки 45 точки.

От своя страна Димитров ще се появи в игра с началото на следващия месец. След шести август започва "Мастърс 1000" в Торонто. През 2017 Григор достигна осминафиналите на състезанието, но отстъпи на Робин Хаасе и трябва да защити поне 90 точки. Най-доброто му представяне в надпреварата бе през 2014 година, когато победи тъкмо Кевин Андерсън в четвъртфиналите, а на крачка от финал бе спрян от Жо-Вилфред Цонга.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров ще се завърне в топ 5 с началото на август Георги Христов
Теми:  
григор димитров | кевин андерсън | тенис | тенис ранглиста | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook