Григор Димитров срещу Камерън Нори - анализи, очаквания и коефициенти

от в 14:36 на 13.06.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров ще открие днес сезона си на трева с участие на АТР 500 надпреварата в Куинс, където през 2014-а година завоюва трофея след епичен сблъсък с Фелисиано Лопес. През миналия сезон на нашето момче му се наложи да пропусне турнира поради контузия, но днес му предстои да се завърне на Cinch Championships, като първото препятствие пред него е световният №11 и поставен под номер три в схемата Камерън Нори. До този момент двамата са се срещали два пъти в официални мачове, като във всеки от сблъсъците победата е била на страната на британеца. Днешният двубой помежду им се очаква да стартира около 17:00 часа българско време, затова сега нека да поразсъждаваме как родният ни представител може да спре негативната си серия срещу въпросния съперник.

Какво да очакваме от Камерън Нори?

Британецът се намира под номер 11 в световната ранглиста и играе с лявата ръка. Досега Нори има завоювани четири АТР титли, две от които бяха спечелени през настоящия сезон, който се явява и най-успешният за него в кариерата му дотук, тъй като през април достигна и до своето върхово класиране в подреждането, а именно десетата позиция. 

26-годишният състезател не разполага с някакви сериозни физически данни и не е сред най-силовите състезатели в спорта, ала компенсира с отлично придвижване по корта и дълбочина в ударите си. Форхендът на британеца наглед не е средство, което да му носи множество лесни точки, но бива изпълняван със сериозно количество топспин и играчът постепенно си изгражда по отличен начин точките с негова помощ.

 Обратният удар на Нори пък е изцяло плоско изпълняван и обикновено бива много темпов, но също така далеч не се слави с особена стабилност. Левичарят винаги играе максимално рано след отскока чрез него, само че изобщо не съумява да го натисне по-най добрия възможен начин, когато бива изтласкан по-назад и често осъществява контакта с топката много нечисто.

Британецът използва по перфектен начин сечения си сервис от полето за предимство, макар че категорично не е от играчите, които могат да разчитат на подаването си да ги измъква от затруднени ситуации. Основната му сила се крие в отличното познаване на ъглите на корта, честите смени на темпото и много компетентните изяви в близост до мрежата.

Как може да се противопостави Григор Димитров?

Днес родният ни представител трябва да бъде агресорът и всячески да избягва по-продължителните размени от дъното на корта и всякакъв род опити на опонента за забавяне на играта. Нашият сънародник е длъжен да се опитва да атакува постоянно обратния удар на Нори, който е много колеблив под натиск и това може да се окаже сериозен коз в ръкава на хасовлията.

Слайсът на Димитров е известен със своето високо качество, като може да се окаже много верен съюзник върху тревната настилка, където отскокът на топката е значително по-нисък. Препоръчителни са излизанията на мрежата, които са чест прийом на тази настилка и са по-лесни за изпълнение върху нея, защото времето за реакция на съперника е по-малко, а световният номер 22 разполага с първокласни волета.

 Друга важна особеност при левичаря е, че той е отличен в контраударите си, само че изпитва проблеми в случаите, когато сам трябва да придава скорост на топката и нашият сънародник може да използва високо повдигнати изпълнения, за да разколебае световния номер 11 и да провокира грешка от негова страна.

Очаквания и коефициенти

Очакванията ми са Григор да има проблеми в самото начало, тъй като стилът на Нори е изключително неудобен за него и навярно отново ще видим как местният любимец използва тоспин форхенда си, за да атакува обратния удар на родния ни представител, който ще трябва да отиграва топката от сериозна височина. Освен това по-високоранкираният състезател е миналогодишен финалист в турнира и ще се ползва с подкрепата на трибуните, така че няма да бъде никак лесно за Димитров да измъкне успеха.

Букмейкърите определят третия поставен за фаворит, предлагайки ставка от 1.72 за негов краен успех, а шансовете на първата ни ракета се котират на 2.10, макар че тези предварителни прогнози често биват опровергавани в професионалния тенис и за нас остава да стискаме палци случаят да бъде точно такъв. Вие пък отново ще можете да наблюдавате срещата на обичайните линкове в Tennis.bg!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Камерън Нори - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
atp | Анализ | бгтенис | григор димитров | камерън нори | куинс 2022 | превюта и анализи

Коментари





Следвайте ни в Facebook