Григор Димитров срещу Корентен Муте - анализи, очаквания и коефициенти

от в 10:35 на 05.02.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров вече е в четвъртфиналите на надпреварата Murray River Open, след като записа две победи над Андрю Харис и Алексей Попирин. Сега на първата ни ракета му предстои среща с познат съперник, а именно Корентен Муте. Двамата досега са се сблъсквали само веднъж помежду си, но едва ли някой от тях е забравил какво се случи тогава, тъй като французинът реализира обрат от 0:2 сета над родния ни представител и го отстрани още в първия кръг на Уимбълдън. Оттогава обаче изтекоха близо две години и Димитров ще бъде пределно мотивиран да вземе реванш, а нека заедно видим как това би могло да стане възможно.

Какво може да очакваме от Корентен Муте?

Световният номер 80 е на 21-годишна възраст и е висок 175 сантиметра. През миналата година той достигна до първи АТП финал в Доха и се превърна в най-младия представител на своята страна, който прави това през последните 14 години. Муте също така участва в шестчасов мач на миналогодишния Ролан Гарос, ставайки рекордьор на последното десетилетие в това отношение.

Точно тези продължителни мачове са явен атестат за тактическата постройка на френския левичар. Младокът няма някакви особено силни удари, но пък е изключително стабилен от основната линия и често взема нестандартни решения, чрез които разколебава противниците си. Корентен е сравнително мек тенисист и дава сериозни шансове на опонентите си да го атакуват, ала това по никакъв начин не е проблем за него, защото притежава невероятна контра игра.

Французинът не се притеснява да влиза в продължителни размени, където се чувства изключително комфортно. Също така често можем да видим Муте да използва пуснати топки или да атакува мрежата, което го прави крайно нестандартен и много опасен. Той обича да конструира постепенно точките си, докато не се появи наистина точен момент за завършващ удар и определено би могъл да се превърне в опасен съперник за всеки един в Тура.

Как може да противодейства Григор Димитров?

Голямото предимство за българина е неговото физическо надмощие. Григор може да печели далеч повече точки от сервис и с осъществяването на скоростни комбинации и двубоят ще зависи почти изцяло от играта на първата ни ракета. Муте категорично може да разруши ритъма на всеки свой съперник чрез нетрадиционните си удари и възможността му да достига до невъзможни наглед топки, така че Гришо трябва да се въоръжи с търпение и да изчака точния момент, в който да ускори темпото.

Димитров е длъжен да поема контрола в разиграванията, защото удължаването на точките е само в полза на французина, както и да му заяви още в началните минути, че няма да има никаква възможност да се сдобие с инициативата. Младокът е от тенисистите, които са способни да изкарат най-лошото от качествата ти, но същевременно самият той трудно гради комбинации и нещата ще са плътно в ръцете на Григор.

За родния ни представител е важно да подходи концентрирано от самото начало и да не допуска непредвидени усложнения, защото противникът му става опасен, когато съумее да се закачи в двубоя. Важното за нашето момче е да бъде търпелив и да държи нещата под контрол с помощта на контролирана агресия в ударите си.

Очаквания и коефициенти:

Аз лично нямам каквито и да е съмнения, че Григор Димитров ще вземе реванш за загубата си в Лондон отпреди два сезона и ще бъде пределно мотивиран да го стори. Вторият поставен в турнира е тежък фаворит при бързите условия в Мелбърн и би трябвало да наложи темпо, което да се окаже непосилно за французина.

Букмейкърите също споделят моето мнение, предлагайки коефициент от 1,50 за българина, докато ставката на Муте се оценява на 2,50. Това обаче далеч не е сигурна предпоставка за успех, а ние всички се надяваме той все пак да стане факт и Григор да продължи към полуфиналната фаза на Murray River Open.

Мача пък отново ще може да наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор Димитров срещу Корентен Муте - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
Анализи | григор димитров | превюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook