Григор и Маю имаха шансове, но отстъпиха на двойкови специалисти след драматична битка във Вашингтон

от в 23:32 на 31.07.2023
Мирела Николова

Григор Димитров не успя да запише успех в откриващия си двубой на двойки от АТР 500 надпреварата във Вашингтон. Българинът, който не бе играл от Уимбълдън насам, днес обедини сили с бившия №1 и петкратен шампион от Шлема при дуетите Никола Маю, като в голяма част от мача двамата успяха да останат напълно равностойни на добре сработеното дуо Джейми Мъри/Майкъл Винъс, които от началото на годината имат завоювани три трофея заедно.

Българо-френският тандем поведе със сет, но впоследствие позволи да се стигне до обрат в мача и така загуби след решителен супертайбрек - 7:6(3) 3:6 [5:10]. Така оттук насетне фокусът на най-добрия ни тенисист ще бъде изцяло върху турнира на сингъл, където е пети поставен и очаква да научи името на първия си съперник, който ще бъде излъчен от сблъсъка между Макензи Макдоналд и Диего Шварцман.

Мъри и Винъс бяха по-агресивната двойка в откриващите минути и благодарение на първокласната си игра в близост до мрежата успяха да осъществят ранен пробив, с който поведоха с 3:0. С течение на времето българинът и френският ветеран подобриха сработването си и поставяха под напрежение всяко от следващите подавания на своите опоненти. Усилията на Димитров и Маю все пак се увенчаха с успех в последния възможен момент, когато се възползваха от нервното напрежение, сковало противниковото дуо, и съумяха да върнат пробива за 5:5.

Не след дълго се стигна до тайбрек, в който специалистите на двойки поведоха с 3:0, но в следващите минути Димитров и Маю показаха своето майсторство и след поредица от страхотни изпълнения записаха цели 7 последователни точки в своя актив, с което взеха аванс в общия резултат.

С настъпването на втората част обаче британецът и новозеландецът възвърнаха своята увереност и имаха отговор за всичко, което можеха да предложат съперниците им. Така Мъри и Винъс достигнаха до пробив в четвъртия гейм и набързо излязоха напред със солидна преднина от 4:1, след което до самия край сервираха безупречно, за да вкарат срещата в решителен супертайбрек.

В решителната трета част двойковите специалисти продължиха да бъдат безпогрешни във всяко едно отношение и да диктуват развитието на разиграванията. Това доведе до пълна доминация от тяхна страна, която бързо ги изведе до предимство от 9:2 точки и 7 поредни мачбола, при четвъртия от които бе сложен край на спора в тяхна полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор и Маю имаха шансове, но отстъпиха на двойкови специалисти след драматична битка във Вашингтон Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | никола маю | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook