Григор изпита колебания на старта в Париж, но преодоля Гаске и започна с трисетов успех!

от в 19:05 на 02.11.2021
Мирела Николова

Григор Димитров даде отличен старт на участието си на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в Париж, след като преодоля съпротивата на местния представител Ришар Гаске. Френският ветеран започна трудно, като в първия сет не успяваше да устои на високото темпо, налагано от сънародника ни, но впоследствие стабилизира играта си и съумя да измъкне втората част, за да вкара срещата в трети сет, където обаче световният №30 отрано пое инициативата и не я изпусна до самия край, за да се поздрави с успеха - 6:1 4:6 6:2. Така хасковлията си осигури място във втория кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък с Карен Хачанов.

Двубоят стартира с два рутинно спечелени геймове за сервиращите, след което обаче събитията на корта предприеха съвсем различен курс в полза на най-добрия ни тенисист. Той бе изключително солиден от основната линия, като не се притесняваше да влиза в продължителни размени от бекхенд страната и от повечето от тях излизаше като победител. Обратният удар на Гаске се пропука в четвъртия гейм, което донесе и първите възможности за пробив на сметката на нашия сънародник. Благодарение на дълбоките си и плътни удари Гришо успяваше да предизвика неточности от противниковата половина и така реализира първия брейк в срещата. Това бе и преломният момент в откриващия сет, тъй като от там насетне бившият №3 в света пое изцяло контрола върху случващото се и възползвайки се от зачестилите пропуски от ракетата на опонента, дублира аванса си от пробив. Заставайки на линията за сервис, родният ни представител продължи да бъде крайно убедителен и след точно 27 минути игра поведе в отделните части.

Ударите на французина, изпълнени без особена сила и острота, ставаха лесна плячка за Димитров, който поставяше под напрежение всяко подаване на съперника си, но до пробив така и не се стигаше. С напредване на времето местният представител стабилизираше представянето си, докато ударите на нашето момче загубиха офанзивните си характеристики и макар известните трудности, които изпитваше Гаске на начален удар, равенството в резултата се запази. В решителните минути на сета ветеранът повиши нивото си и изчакваше удобен момент да ускори топката, което му донесе успех, и той се сдоби с първите си брейкболи в срещата, имащи статута и на възможности за спечелване на сета. След като пропусна да материализира първите два, то при третия си шанс французинът пласира отличителен бекхенд ретур по правата, с който паритетът в сетовете бе възстановен.

Решителната трета част започна по мечтан начин за полуфиналиста от 2019-а, тъй като представителят на Франция допусна серия от непредизвикани грешки и изостана с ранен пробив, който бе безпроблемно консолидиран от Григор, за да излезе напред с предимство от 2:0. Проблемите за французина от сервис линията продължиха с пълна сила, което, в комбинация с натрупаната умора, даде своето отражение върху представянето му и не след дълго първата ни ракета реализира втори пробив, спечелвайки си възможност да сервира за крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор изпита колебания на старта в Париж, но преодоля Гаске и започна с трисетов успех! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | париж мастърс | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook