Григор: През 2023-та година спечелих мачове, в които не вярвах, че това е възможно

от в 16:40 на 13.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров сподели, че най-неочакваният за него момент през отминаващата година е това, че неведнъж в хода на сезона е съумял да триумфира в мачове, в които далеч не е чувствал, че е постижимо крайният изход да бъде в негова полза. В едно от задкулисните видеа с най-добрите играчи от света на тениса, които режисират от АТР, родната ни първа ракета взе участие и именно на въпроса "кой е най-неочакваният ти момент през годината?" отговори следното: "Имаше няколко мача, в които изобщо не очаквах да спечеля. Един от тях беше в първия кръг на US Open, както и този на турнира в Пекин."

Въпросният двубой на старта на Откритото първенство на САЩ пък навярно до ден днешен все още ни носи огромна еуфория, дори само при спомена за него, след като в Ню Йорк най-добрият български тенисист постигна първия и към момента единствен обрат от 0:2 сета в кариерата си, надвивайки тогава Алекс Молчан. При срещата си от откриващата фаза на турнира в Пекин пък нашето момче се отчете с ново блестящо завръщане в сблъсъка, след като макар и да изоставаше с 2:6 1:5 в съревнованието си с Макензи Макдоналд, то намери сили и необходимия си ритъм на игра, за да се поздрави с победата.

Гришо, заемащ към момента позицията на номер 14 в световната ранглиста, също така бе попитан с какво ще запомни тазгодишната си тенис кампания, като той посочи турнето си в Азия, където игра четвъртфинал в Пекин, както и полуфинали в Чънгду и на Мастърса в Шанхай. На въпроса за любимия си град през 2023-та Димитров посочи именно Шанхай, докато за любим турнир определи АТР 500 надпреварата във Виена.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ATP Tour (@atptour)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: През 2023-та година спечелих мачове, в които не вярвах, че това е възможно Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю

Коментари





Следвайте ни в Facebook