Григор: Тялото ми се чувства отлично; Ще направя всичко, за да спра Рууд

от в 06:32 на 02.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра един от най-силните си двубои през 2021-а и заслужено се класира за дебютния си полуфинал през сезона, надделявайки над Аслан Карацев, а ето какво каза българинът в интервюто си на корта непосредствено след това:

За развитието на двубоя:

- Започнах мача много добре, но загубих два оспорвани гейма във втория сет и това се оказа решаващо за изхода му. Изведнъж сякаш топката придоби далеч по-големи размери в неговите очи, осъществяваше ранен контакт с нея и постоянно ме притискаше. Трябваше да се прегрупирам бързо в третия сет и съумях да намеря печеливша различна стратегия. Постепенно отново се почувствах по-добре и вече почти не допусках непредизвикани грешки.

За физическото си състояние:

- Тялото ми се чувства отлично през цялата седмица и просто съм развълнуван да изляза на корта и да се състезавам. Мина известно време от предишния ми подобен двубой и се надявам да покажа още по-добра игра през утрешния ден.

За следващия съперник:

- Каспър Рууд е страхотен играч. В един момент печелеше всички турнири, на които участваше. Прави невероятен сезон, но сега се фокусирам върху случващото се от моята страна на мрежата и ще направя всичко възможно, за да го спра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Тялото ми се чувства отлично; Ще направя всичко, за да спра Рууд Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook