Хаас впечатли с формата си, но отстъпи на Синер в сблъсъка на поколенията

от в 20:33 на 13.07.2020
Калоян Соколов
Томи Хаас се завърна на корта, за да участва на демонстративната надпревара в Берлин и показа тенис, който спокойно може да го върне в близост до топ 100 в класацията на АТП. Германецът не бе излизал в официален двубой от 2017 г., когато сложи край на спортната си кариера, ала даде страхотен отпор на Яник Синер. Тийнейджърът все пак не допусна изненада и стигна до победата, преодолявайки съпротивата на 42-годишния си опонент - 6:4 3:6 10:8.



Бившият номер 2 показа завидна пъргавост и рефлекси на мрежата, като задържаше с лекота сервиса си до средата на сета. Постепенно Синер намери ритъм и започна да доминира от основната линия, а това му помогна да вземе сета, както и да се откъсне с брейк във втората част.

По всичко изглеждаше, че изходът на двубоя е предрешен, но ветеранът не се предаде и изравни общия резултат, печелейки 4 поредни гейма. Младостта обаче взе превес над опита в "супер" тайбрека, което гарантира място на италианеца в полуфиналите на турнира, където го очаква мач с Доминик Тийм.

Роберто Баутиста Агут също намери място в следващата фаза. Испанецът победи Ян-Ленард Щруф с 6:3 3:6 10:7. Така Агут си осигури среща с втория поставен, а именно Матео Беретини.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хаас впечатли с формата си, но отстъпи на Синер в сблъсъка на поколенията Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook