Хачанов трябваше да се потруди на старта; Чорич нямаше проблеми срещу Пея

от в 07:11 на 09.02.2021
Владислав Риждов

Откритото първенство на Австралия стартира вчера, а мачовете продължават да са все така интересни и оспорвани. Днес двама от поставените състезатели не допуснаха изненади и продължават към втори кръг. Борна Чорич победи Гидо Пея в три сета, докато Карен Хачанов постигна трудна победа срещу представителя на домакините Александър Вукич.

В първата среща Чорич нямаше проблеми със съпротивата на Пея, побеждавайки го с 6:3 7:6(5) 7:5 в отделните части. Поставеният под №22 в схемата започна силно мача, повеждайки с пробив още във втория гейм. Пея не направи нищо запомнящо се в сета, като не достигна до нито една точка за връщане на пробива и така съвсем закономерно първата част отиде в полза на хърватина.

Във втория сет аржентинецът показа по-добра игра, която респективно му донесе брейк аванс, но на собствен сервис не бе убедителен и така Чорич изравни резултата. До края всеки от играчите печелеше подаването си и сета щеше да се реши след тайбрек. В него Пея удари пръв, постигайки минипробив и аванс от 5:3, но последва моментална реакция от Чорич, който спечели четири поредни точки, а с това и сета.

Последната част стартира с бърза размяна на пробиви, но до края сета вървеше равностойно, преди Чорич да направи решителен брейк в последния възможен момент и така да се поздрави с успеха в срещата.

В другия мач от програмата Карен Хачанов трябваше доста да се потруди срещу Александър Вукич преди да гарантира участието си във втори кръг.

Руснакът беше по-настоятелен от двамата и агресивната му игра даде резултат с брейк за 4:2, който му помогна да затвори и първия сет в своя полза - 6:3. Във втората част Вукич, който се намира под №195 в ранглистата, показа добра игра, като сетът беше напълно равностоен и така се стигна до тайбрек. В него Хачанов поведе с 3:1, но Вукич направи серия от три последователни точки преди да затвори сета, печелейки тайбрека със 7:4 точки.

Третата част се оказа разковничето в мача. Вукич започна с ранен брейк, а след това направи и още един за 5:2, който му позволи да сервира за сета и да поведе в резултата. Австралиецът обаче се пропука, а нивото на игра на Хачанов се вдигна рязко, като той навакса и двата пробива пасив и докара нещата до нов тайбрек. Този път руснакът беше доста по-убедителен, давайки само две точки на съперника си и така след невероятен обрат поведе в отделните части. 

В началото на четвъртия сет и двамата имаха точки за брейк, но не успяваха да ги реализират. Пръв обаче това направи Хачанов, който проби за 3:2 и впоследствие не допусна изненада, печелейки сета с 6:4 като по този начин си гарантира участието във втори кръг.

>

В следващия кръг Борна Чорич ще се изправи срещи Макензи Макдоналд, а Хачанов чака победителя от мача между Рикардас Беранкис и Сумит Нагал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хачанов трябваше да се потруди на старта; Чорич нямаше проблеми срещу Пея Владислав Риждов
Теми:  
борна чорич | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook