Халеп запази шансовете си за трета титла от Шлема след успех над Швьонтек

от в 10:49 на 14.02.2021
Мирела Николова

Световната №2 Симона Халеп продължава похода си към първа титла на Откритото първенство на Австралия след трисетова победа над миналогодишната шампионка от Ролан Гарос Ига Швьонтек с 3:6 6:1 6:4. На четвъртфиналите румънката ще срещне живата легенда на тениса Серина Уилямс, елиминирала по-рано през днешния ден Арина Сабаленка.

Мачът стартира обещаващо за двете тенисистки, които още от началните минути показаха огромната си мотивация за краен успех и не даваха лесни точки на противничката. Халеп опитваше да доминира над съперничката си с плътни удари, пласирани в близост до линиите, но полякинята показваше феноменална защита и често успяваше да обърне разиграването в своя полза. Швьонтек беше първата, която трябваше да спасява брейкболи в гейм, продължил близо 10 минути, но успя да се измъкне от затруднената ситуация, след което, възползвайки се от моментния спад в играта на опонентката си, полякинята направи решителна крачка към спечелването на сета. 

Втората част започна повече от обнадеждаващо за Халеп, у която нямаше и следа от доскорошните колебания. Тя разиграваше стабилно от основната линия, като често си създаваше възможности да завърши разиграването с удар по правата. Поставената под номер 15 не съумяваше да издържи на темпото, налагано от съперничката ѝ, и набързо изостана с 2 пробива пасив, които отредиха срещата да бъде решена в трети сет.

Проблемите за Ига продължиха и тя инкасира ранен брейк в откриващото си подаване в решителната част, но вдигна значително оборотите и възстанови паритета в геймовете за 2:2. Щастието ѝ обаче не трая дълго, тъй като още в следващия си сервис гейм полякинята допусна серия от непредизвикани грешки и Симона отново излезе с едни гърди напред в резултата. Оттук нататък тя не допусна да се стигне до изненада и съумя да запази преднината си до края на двубоя, осигурявайки си място сред последните 8 в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Халеп запази шансовете си за трета титла от Шлема след успех над Швьонтек Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook