Харис отстрани Вавринка в истински трилър в Доха!

от в 20:45 на 09.03.2021
Петър Томов

Световният №84 Лойд Харис поднесе сензацията в първия кръг на турнира в Доха след като отстрани седмия поставен в схемата Стан Вавринка в три сета - 7:6(3) 6:7(6) 7:5. Южноафриканецът, който стартира участието си от квалификациите, бе непоколебим в ключовите моменти на срещата и заслужено се поздрави с крайния успех след близо 3 часа игра.

Сервиращите нямаха особени затруднения в първата част и резонно се стигна до тайбрек. В него Харис бе във вихъра си и поведе с два минипробива аванс, за да достигне до три сетбола. Още първият беше успешно реализиран след поредна непредизвикана грешка от страна на Вавринка в този гейм и 84-тия в света южноафриканец поведе с 1-0 сета на един от идолите си. 

Високият 193 см Харис продължи да се възползва максимално добре от началния си удар, спасявайки три брейкбола в седмия гейм на втория сет. Стан бе инициаторът на повечето разигравания, но южноафриканецът се защитаваше превъзходно от основната линия и очакваше швейцареца да бърка, което се случваше често. Така в крайна сметка се стигна отново до тайбрек, в който Вавринка показа стоманени нерви и успя да върне минипробив изоставане, за да спечели гейма с 8-6 и да вкара срещата в решителен трети сет.

Решителната част започна по драматичен начин, след като двамата си размениха по един ранен пробив. Последва серия от безпроблемни геймове за сервиращия тенисист, която продължи до 5:5. В единадесетия гейм на сета, Харис достигна до 15-40 при сервис на швейцареца и съумя да реализира втория си пробив в мача, след който сервираше за спечелване на срещата. Южноафриканецът беше безпощаден на свой сервис и след ас по правата успя да приключи двубоя, записвайки една от най-големите победи в кариерата си. В осминафиналите на надпреварата, Харис ще се изправи срещу Мартон Фучович. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Харис отстрани Вавринка в истински трилър в Доха! Петър Томов
Теми:  
доха | лойд харис | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook