Хуркач и Карацев не показаха колебания в началото на US Open!

от в 07:39 на 01.09.2021
Георги Евстатиев

Хуберт Хуркач не спира да бележи солиден прогрес през сезона и неслучайно вече е на прага на топ 10. Полякът изнесе поредното си стабилно представяне в последно време, след като не срещна никакви трудности срещу Егор Герасимов на старта на US Open и го надви с 6:3 6:4 6:3. Полуфиналистът от Уимбълдън б безкомпромисен и не допусна нито една точка за пробив в хода на целия двубой, докато самият той реализира цели шест брейка, което му беше напълно достатъчно да си осигури среща с Андреас Сепи във втория кръг на турнира.

В друг мач от програмата Аслан Карацев , макар и по трудния начин, победи испанеца Хауме Мунар с 7:5 1:6 6:3 6:2. Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия не игра най-добрия си тенис, но в крайна сметка направи достатъчно, за да се класира напред.

Двамата бяха изключително стабилни на сервис през първата част и почти никакави възможности не се откриваха пред посрещащия. В последния възможен момент обаче Карацев наложи волята си, пробивайки за 6:5. След това руснакът не се затрудни на собствен начален удар и с това сложи точка на сета. Втората част предложи далеч по-малко интрига. Аслан допусна спад и не можа да се противопостави на своя опонент. Испанецът реализира два пробива, с помощта, на които записа частта на сметката си.

Третият сет отново предложи смяна на ролите. Този път руският играч показа по-добро лице и въпреки че допусна пробив, беше по-добрият на корта и заслужено поведе в срещата с 2:1. В четвъртата част Карацев отново доминираше и на два пъти проби, с което окончателно прекърши мотивирания Мунар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач и Карацев не показаха колебания в началото на US Open! Георги Евстатиев
Теми:  
atp | us open | аслан карацев | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook