Хуркач осъществи обрат над Раонич, за да продължи към финалната осмица в Маями!

от в 02:09 на 31.03.2021
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач определено пази добри спомени от надпреварата в Маями, след като преди две години изненадващо се класира за четвъртфиналите на турнира, а днес дублира това си постижение, след като се наложи над Милош Раонич с 4:6 6:3 7:6(4) и по този начин си осигури сблъсък с един измежду Стефанос Циципас и Лоренцо Сонего.

Срещата започна отлично за поляка, който имаше три поредни точки за пробив в дебютното подаване на Раонич, но световният номер 19 веднага включи в употреба мощния си сервис и заличи светкавично опасността. Това сякаш повлия върху нервите на Хуркач, защото той изигра много слаб ответен сервис гейм, което позволи на канадеца да се откъсне с брейк напред и оттам насетне за него нямаше проблеми да затвори първия сет в своя полза.

Постепенно поставеният под номер 26 започна да навлиза в страхотен ритъм на ретур и отразяваше началните удари на опонента си с лекота, като напълно доминираше в последвалите разигравания и поставяше гиганта под сериозен натиск, а защитата на Раонич в крайна сметка се пропука и пробивът в актива на поляка не закъсня. Хуркач не спря дотук и всячески се опитваше да удвои аванса си, но канадецът стабилизира своите изяви, което му помогна да запази шансовете си в частта, ала обратът се оказа само мираж за него, тъй като съперникът му показа завидна психическа устойчивост и изравни общия резултат в срещата.

Третият сет стартира с брейкбол в полза на по-нискоранкирания състезател, само че Раонич пласира два пореди аса и това беше единственото напрежение изпитано от сервиращите до последвалия тайбрек, където полякът просто не можеше да пропусне удар и достигна до заслужена преднина от 6:1 точки, гарантирайки си пет поредни мачбола.

Първите два бяха отразени с помощта на първото подаване на гиганта, а третият шанс бе пропилян от Хуркач поради негова необяснима грешка в близост до мрежата. Все пак световният номер 38 намери сили да пласира неспасяем форхенд в ответното разиграване и така си гарантира място в следващия кръг на турнира!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач осъществи обрат над Раонич, за да продължи към финалната осмица в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
маями | милош раонич | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook