Хуркач с рутинна победа в Метц, Монфис надви Колщрайбер по пътя към 1/4-финалите

от в 21:49 на 23.09.2021
Георги Евстатиев

Топ поставеният Хуберт Хуркач преодоля Лука Пуй в два сета - 6:2 6:3 за 1:08 ч. игра. По този начин полякът продължава с доброто си представяне през настоящия сезон. Хуркач спечели титлата на Мастърса в Маями и игра на полуфиналите на Уимбълдън, като има и сериозни шансове да се класира и за финалите на АТП. 

Хуркач стартира отлично първата част, като проби още първото подаване на съперника и поведе с 3:0. 13-ят в световната ранглиста демонстрира мощна и стабилна игра от основната линия, а същевременно високото ниво на начален удар не позволяваше на Пуй да се бори за нещо повече на посрещане. Полякът окончателно премахна интригата след нов пробив и така записа частта на сметката си.

Вторият сет се разви идентично на първия. Хуркач доминираше играта и не даваше на французина почти никакви шансове. Първата ракета на Полша отново реализира два пробива за 3:1 и в самия край на частта и си осигури крайната победа, класирайки се на 1/4-финалите на надпреварата.

В друга среща от програмата Гаел Монфис се справи с Филип Колщрайбер също в два сета - 7:6 6:4, за да се продължи към 1/4-финалите в Метц. В първия сет двамата показаха ефективен начален удар и се представиха убедително в сервис геймовете си. Така се стигна до тайбрек, в който французинът беше безкомпромисен и след 7:2 точки поведе в сетовете.

Във втората част Монфис пръв реализира пробив, но Колщрайбер успя да изравни за 3:3. 20-ят в света проби още веднъж, но отново германецът с рибрейк се задържа в резултата. Това обаче беше всичко за него в срещата и след два поредни гейма Монфис затвори мача, продължил 1:32 ч.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Хуркач с рутинна победа в Метц, Монфис надви Колщрайбер по пътя към 1/4-финалите Георги Евстатиев
Теми:  
атп | гаел монфис | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook