Яник Синер устоя на напрежението и вдигна най-голямата титла в кариерата си!

от в 11:59 на 09.08.2021
Мирела Николова

19-годишният Яник Синер е новият шампион на турнира от категория АТР 500 във Вашингтон, като по този начин се превърна и в най-младия тенисист, триумфирал на надпревара от подобен ранг. Първата титла на италианеца в американската столица и общо трета в неговата кариера стана факт след трисетова битка срещу местния любимец Макензи МакДоналд, продължила близо 3 часа и завършила със 7:5 4:6 7:5 в полза на италианеца. 

В откриващия сет офанзивната игра на Синер се оказа трудна за овладяване от американеца, който допускаше множество предизвикани неточности от дъното на корта. Представителят на Италия на два пъти в хода на частта повеждаше с пробив, ала неговият съперник успяваше да неутрализира преднината му. МакДоналд дори спаси 6 сетбола на свой сервис, преди да инкасира брейк в последния възможен момент, който позволи на италианеца да поведе в общия резултат.

Във втората част представителят на домакините повиши нивото си на начален удар, като същевременно все по-често атакуваше подаването на опонента си, за да осъществи единствения пробив в сета. МакДоналд стабилизира и представянето си от основната линия, което също допринесе за възстановяването на паритета в отделните части.

Третият сет стартира по чудесен начин за Синер, който не показа признаци на колебание и се оттегли на първата почивка в решителната част с аванс от пробив и 3:0. Американецът обаче отново показа нерви от стомана, след като трябваше да спасява 2 мачбола при 2:5, а впоследствие дори съумя да върне брейка и да изравни геймовете - 5:5. В крайна сметка това не се оказа достатъчно, тъй като Синер отново се възползва от получената възможност за пробив при 6:5, която означаваше и първата титла за италианеца на ниво АТР 500.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер устоя на напрежението и вдигна най-голямата титла в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
atp | вашингтон | макензи макдоналд | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook