"Ястребите" са почти сигурен финалист: Зверев разгроми 38-годишен отказал се ветеран

от в 16:39 на 23.12.2022
Мартин Петков

World Tennis League върви към своя край и днес в предпоследния ден от демонстративното отборно състезание, което събра немалка част от елита на световния тенис както при мъжете, така и при жените, предстоеше да се определят двата отбора финалисти. В първия сблъсък за деня в Дубай се изправиха тимовете на "Ястребите" и "Орлите", като в мача на смесени двойки тандемът на Ник Кирьос и Бианка Андреску се сработи по отличен начин, за да донесе ранен аванс на отбора си от 11:10 пункта след успех в решителен тайбрек до 10 точки. Впоследствие за женския сингъл в съревнованието на корта излязоха Елена Рибакина и Каролин Гарсия, като шампионката от Уимбълдън напомни всячески с играта си за представянето, което ѝ донесе титлата на "свещената трева" и обърна генерално общия резултатът в двубоя, извеждайки "Ястребите" напред с 23:17.

Честта да определят крайния изход на схватката се падна на Александър Зверев и вече сбогувалия се с професионалния тенис ветеран Андреас Сепи, който минути преди срещата замени Ник Кирьос, а самият резултатът надали изненада някого, след като завърналият се след 6-месечна травма германец надделя в последователни сетове - 6:4 6:2. По този начин олимпийският шампион узакони победата на "Ястребите" с 40:24 точки и ги изпрати на първата позиция в групата във временното класиране преди заключителната битка противопоставяща "Соколите", от които е част Григор Димитров, и "Хвърчилата".

Още от самото начало на двубоя ясно се забелязваше разликата в класите между двамата състезатели, като световният номер 12 започна да упражнява сериозен натиск над съперниковото подаване, ала достигна единствено до поредни шансове за брейк. Постепенно с течение на времето оръжията в репертоара на отказалия се ветеран все по-често не намираха очертанията на корта и неизбежното се случи, след като Саша последователно завърши в опразнената част от полето и проби. Застанал на начален удар за спечелване на сета, Зверев наглед неочаквано се пропука и предаде сервиса си от ситуация 40:15, ала в ответния гейм се реабилитира по възможно най-добрия начин и с нов пробив откри сметката си в общия резултат на срещата.

Силните минути за германеца продължиха на старта на втората част, когато той за пореден път не остави безнаказани грешките на противника и причисли към актива си подаването му. Събитията от минути по-рано на корта в Дубай се повториха досущ, след като нов момент на разконцентрация на олимпийския шампион му коства аванса, но той отговори подобаващо с контра рибрейк и макар да изпита нови трудности на сервис, то той остана безупречен до самия край на сблъсъка, слагайки точка на спора при начален удар на Сепи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ястребите" са почти сигурен финалист: Зверев разгроми 38-годишен отказал се ветеран Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | александър зверев | андреас сепи | демонстративни турнири

Коментари





Следвайте ни в Facebook